Site icon Taraftarium

10 Mart Kocaeli imsakiye | Kocaeli sahur ve iftar vakitleri

10 Mart Kocaeli imsakiye | Kocaeli sahur ve iftar vakitleri- Diğer Haberler

10 MART 2025 KOCAELİ İMSAKİYE | Ramazan ayının gelmesiyle birlikte oruç tutmaya başlayan Müslümanlar, iftar ve sahur vakitlerini araştırmaya devam ediyor. Bilhassa Kocaeli’de huzur ve rahmet ayında ibadetlerini yapmayı sürdüren bireyler, “2025 Kocaeli imsakiye” saatlerini araştırıyor. Pekala, 10 Mart Kocaeli iftar ve sahur vakti ne vakit? İşte ayrıntılar…

10 Mart Kocaeli imsakiye | Kocaeli sahur ve iftar vakitleri- Diğer Haberler

10 MART KOCAELİ SAHUR VAKTİ NE VAKİT?

11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’te orucunu tutmaya hazırlanan Kocaeli’de 2025 imsakiye takvimi açıklandı. 10 Mart 2025 Pazartesi Kocaeli sahur vakti saat 05.49 olarak açıklandı.

10 Mart Kocaeli imsakiye | Kocaeli sahur ve iftar vakitleri- Diğer Haberler

10 MART KOCAELİ İFTAR VAKTİ NE VAKİT?

10 Mart 2025 Pazartesi Kocaeli iftar vakti saat 19.08 olarak açıklandı. Bu saatte orucunu açacak olan vatandaşlar, teravih namazını ise saat 20.27’de kılacak.

RAMAZAN AYI KAÇ GÜN SÜRECEK?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan hesaplamalara nazaran, Ramazan ayı 29 gün sürecek. 1 Mart 2025 Cumartesi günü başlayacak Ramazan, 29 Mart 2025 Cumartesi günü sona erecek.

10 Mart Kocaeli imsakiye | Kocaeli sahur ve iftar vakitleri- Diğer Haberler

RAMAZAN AYINDA NELER YENMELİDİR?

Bereketin simgesi, sofraların lezzetle donatıldığı Ramazan ayında oruç tutarken bedeni dinç tutmak, uzun süren açlık saatlerinde istikrarlı beslenmek büyük ehemmiyet taşıyor. Sahurdan iftara kadar olan süreçte sağlıklı bir beslenme tertibi oluşturmak, bu mübarek ayı daha rahat ve huzurlu geçirmenize yardımcı olacaktır. İşte Ramazan ayında sağlıklı beslenme için dikkat edilmesi gerekenler:

Ağır yemeklerden kaçının: Uzun vadeli açlıktan sonra mideyi ani ve ağır yemeklerle doldurmak sindirim problemlerine yol açabilir. Yağda kızartılmış yiyecekler yerine hafif, az yağlı yahut fırında pişmiş yemekler tercih edilebilir.

Yavaş ve şuurlu yiyin: Hızlı yemek yemek, beynin doyma sinyalini algılamasını geciktirir ve gereğinden fazla yemenize neden olabilir. İftarda lokmaları güzel çiğneyerek tüketmek sindirim sisteminizi rahatlatır.

Kan şekerini istikrarda tutun: Beyaz un, pirinç ve şeker içeren besinler süratli sindirildiği için kan şekerinde ani dalgalanmalara neden olabilir. Bunun yerine, tam tahıllı eserler, sebzeler ve protein açısından güçlü besinler tüketilebilir.

İşlenmiş besinlerden kaçının: Şarküteri eserleri, tuzlu yiyecekler ve çok hamur işleri bedende su tutulmasına neden olarak tansiyon sorunlarına yol açabilir.

Protein yüklü beslenin: Yumurta, peynir, yoğurt üzere protein içeriği yüksek besinler mideyi uzun mühlet tok tutarak gün boyunca gücünüzü korumanıza yardımcı olur.

Şekerli ve işlenmiş besinlerden kaçının: Beyaz ekmek, şekerli hamur işleri ve gazlı içecekler kan şekerinin süratli yükselip düşmesine sebep olur ve gün içinde daha çabuk acıkmanıza yol açar.

Yavaş sindirilen besinleri tercih edin: Tam buğday ekmeği, yulaf, ceviz, badem üzere sağlıklı yağlar içeren besinler uzun mühlet tokluk hissi sağlar.

Ramazan ayında uzun süren açlığın akabinde iftar sofraları büyük bir ihtimamla hazırlanır. Lakin, sağlıklı bir oruç süreci geçirmek için iftar menüsünde yer alan besinlere dikkat etmek büyük kıymet taşır. Çok yağlı, tuzlu ve şekerli yiyecekler sindirimi zorlaştırırken, mideyi yorar ve sıhhat sorunlarına davetiye çıkarabilir.

Ramazan ayını sağlıklı ve istikrarlı bir formda geçirmek için yanlışsız besin seçimlerine itina göstermek gerekir. İstikrarlı bir iftar ve sahur menüsü, hem mide sıhhatinizi korur hem de gücünüzü yüksek tutmanıza yardımcı olur.

Exit mobile version