RAMAZAN PİDESİ FİYATI 2025 | İstanbul, Ankara Ramazan pidesi ne kadar?

RAMAZAN PİDESİ FİYATI 2025 | Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, pideye bu yıl yüzde 33-35 oranında artırım yapıldığını söyledi. Balcı, İstanbul ve Ankara’da Ramazan pidesinin 250 gramının 20 TL’den satılacağını duyurdu.
İSTANBUL, ANKARA RAMAZAN PİDESİ NE KADAR?
Türkiye Fırıncılar Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya nazaran, İstanbul ve Ankara’da Ramazan pidesinin 250 gramı 20 liradan satılacak.
GEÇEN SENE RAMAZAN PİDESİ NE KADARDI?
Türkiye Fırıncılar Federasyonu, 2024 yılında Ramazan pidesi fiyatını 15 TL olarak duyurmuştu. Geçen yıl Ramazan pidesinin250 gramı 15 liradan, 300 gramı 18 liradan satılmıştı.
EV ÜRETİMİ RAMAZAN PİDESİ TARİFİ
MALZEMELER
Hamuru için:
4 su bardağı un
1,5 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kuru maya (veya yarım paket yaş maya)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı susam
1 tatlı kaşığı çörek otu
YAPILIŞI
Ilık suya şekeri ve mayayı ekleyin, 5-10 dakika etkinleşmesi için bekletin. (Üzeri köpüklendiğinde maya hazırdır.)
Unu geniş bir kaba eleyin, ortasını havuz üzere açıp tuzu ve sıvı yağı ekleyin. Maya karışımını da döküp yumuşak ve hafif ele yapışan bir hamur yoğurun.
Hamurun üzerini streç sinema yahut pak bir bezle kapatarak ılık bir ortamda yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın. Hamur iki katına çıkmalıdır.
Mayalanan hamuru un serpilmiş tezgaha alın, hafif yoğurup yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Elinizi hafif yağlayarak hamuru yuvarlak yahut oval halde açın.
Parmak uçlarınızı kullanarak hamurun kenarlarına bastırıp çerçeve oluşturun. İç kısmına da baklava deseni vererek klasik pide imajını yapın.
Yumurta sarısı ve sütü karıştırıp pidenin üzerine sürün. Çörek otu ve susam serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 200°C fırında, fanlı ayarda, altı üstü kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
PÜF NOKTALARI
Hamurun mayalanması önemli!
Daha âlâ kabarması için sıcak bir ortamda bekletin.
Fırına su koyun!
Pidenin yumuşak olması için fırının içine bir kase su koyarak pişirin.
Dışı çıtır, içi yumuşak olsun istiyorsanız…
Fırından çıkardıktan sonra pak bir bezle üzerini örtüp 5 dakika dinlendirin.