Diğer HaberlerHaberler

8 Mart Kayseri imsakiye | Kayseri sahur ve iftar vakitleri

8 MART 2025 KAYSERİ İMSAKİYE | Ramazan ayının gelmesiyle birlikte oruç tutmaya başlayan Müslümanlar, iftar ve sahur vakitlerini araştırmaya devam ediyor. Bilhassa Kayseri’de huzur ve rahmet ayında ibadetlerini yapmayı sürdüren şahıslar, “2025 Kayseri imsakiye” saatlerini araştırıyor. Pekala, 8 Mart Kayseri iftar ve sahur vakti ne vakit? İşte ayrıntılar…

8 Mart Kayseri imsakiye | Kayseri sahur ve iftar vakitleri- Diğer Haberler

8 MART KAYSERİSAHUR VAKTİ NE VAKİT?

11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’te orucunu tutmaya hazırlanan Kayseri’de 2025 imsakiye takvimi açıklandı. 8 Mart 2025 Cumartesi Kayseri sahur vakti saat 05.32 olarak açıklandı.

8 Mart Kayseri imsakiye | Kayseri sahur ve iftar vakitleri- Diğer Haberler

8 MART KAYSERİİFTAR VAKTİ NE VAKİT?

8 Mart 2025 Cumartesi Kayseri iftar vakti saat 18.45 olarak açıklandı. Bu saatte orucunu açacak olan vatandaşlar, teravih namazını ise saat 20.01’de kılacak.

RAMAZAN AYI KAÇ GÜN SÜRECEK?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan hesaplamalara nazaran, Ramazan ayı 29 gün sürecek. 1 Mart 2025 Cumartesi günü başlayacak Ramazan, 29 Mart 2025 Cumartesi günü sona erecek.

8 Mart Kayseri imsakiye | Kayseri sahur ve iftar vakitleri- Diğer Haberler

RAMAZAN AYINDA NELER YENMELİDİR?

Bereketin simgesi, sofraların lezzetle donatıldığı Ramazan ayında oruç tutarken bedeni dinç tutmak, uzun süren açlık saatlerinde istikrarlı beslenmek büyük kıymet taşıyor. Sahurdan iftara kadar olan süreçte sağlıklı bir beslenme sistemi oluşturmak, bu mübarek ayı daha rahat ve huzurlu geçirmenize yardımcı olacaktır. İşte Ramazan ayında sağlıklı beslenme için dikkat edilmesi gerekenler:

Ağır yemeklerden kaçının: Uzun periyodik açlıktan sonra mideyi ani ve ağır yemeklerle doldurmak sindirim problemlerine yol açabilir. Yağda kızartılmış yiyecekler yerine hafif, az yağlı yahut fırında pişmiş yemekler tercih edilebilir.

8 Mart Kayseri imsakiye | Kayseri sahur ve iftar vakitleri- Diğer Haberler

Yavaş ve şuurlu yiyin: Hızlı yemek yemek, beynin doyma sinyalini algılamasını geciktirir ve gereğinden fazla yemenize neden olabilir. İftarda lokmaları güzel çiğneyerek tüketmek sindirim sisteminizi rahatlatır.

Kan şekerini istikrarda tutun: Beyaz un, pirinç ve şeker içeren besinler süratli sindirildiği için kan şekerinde ani dalgalanmalara neden olabilir. Bunun yerine, tam tahıllı eserler, sebzeler ve protein açısından güçlü besinler tüketilebilir.

İşlenmiş besinlerden kaçının: Şarküteri eserleri, tuzlu yiyecekler ve çok hamur işleri bedende su tutulmasına neden olarak tansiyon sorunlarına yol açabilir.

Protein yüklü beslenin: Yumurta, peynir, yoğurt üzere protein içeriği yüksek besinler mideyi uzun mühlet tok tutarak gün boyunca gücünüzü korumanıza yardımcı olur.

Şekerli ve işlenmiş besinlerden kaçının: Beyaz ekmek, şekerli hamur işleri ve gazlı içecekler kan şekerinin süratli yükselip düşmesine sebep olur ve gün içinde daha çabuk acıkmanıza yol açar.

8 Mart Kayseri imsakiye | Kayseri sahur ve iftar vakitleri- Diğer Haberler

Yavaş sindirilen besinleri tercih edin: Tam buğday ekmeği, yulaf, ceviz, badem üzere sağlıklı yağlar içeren besinler uzun mühlet tokluk hissi sağlar.

Ramazan ayında uzun süren açlığın akabinde iftar sofraları büyük bir itinayla hazırlanır. Lakin, sağlıklı bir oruç süreci geçirmek için iftar menüsünde yer alan besinlere dikkat etmek büyük ehemmiyet taşır. Çok yağlı, tuzlu ve şekerli yiyecekler sindirimi zorlaştırırken, mideyi yorar ve sıhhat sorunlarına davetiye çıkarabilir.

Ramazan ayını sağlıklı ve istikrarlı bir halde geçirmek için yanlışsız besin seçimlerine itina göstermek gerekir. İstikrarlı bir iftar ve sahur menüsü, hem mide sıhhatinizi korur hem de gücünüzü yüksek tutmanıza yardımcı olur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu