İFTAR MENÜSÜ 2025 | Ramazan için kolay iftar menüsü

👉🏼Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tanımı İçin Materyaller:
1su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığıun
1 adetyumurta
1litre su(kıvama nazaran ayarlayın)
1çay bardağı arpa şehriye
1çay kaşığı tuz
Şehriyeli Yoğurt Çorbası Sosu için Gereçler:
1yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığınane
Şehriyeli Yoğurt Çorbası Yapılışı:
Tencereye yumurta, yoğurt ve unu alıp güzelce karıştırın.
Suyu ek edip karıştırmaya devam edin. Ocağın altını yakın, kaynayana kadar karıştırın.
Kaynadıktan sonra şehriyeleri ek edin. Kısık ateşte orta ara karıştırarak şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Sosu için tavaya tereyağını alın ve eritin. Üzerine bir tatlı kaşığı nane ekleyip kızdırın. Şehriyeler piştikten sonra tuzunu ek edin. Bir kaç dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın. Sosu çorbaya ek edip servis edebilirsiniz. Şehriyeler piştikten sonra tuzunu ek edin.
Bir kaç dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın. Sosu çorbaya ek edip servis edebilirsiniz.
👉🏼Garnitürlü Pilav Tanımı İçin Malzemeler
1 çay bardağı bezel
2 adet orta uzunluk havuç
1 çay bardağı haşlanmış mısır (Konserve de olur)
2 su bardağı pilavlık pirinç
4 su bardağı sıcak su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Garnitürlü Pilav Tanımı Yapılışı:
Sıvı yağı pilav tavasına alıyoruz. Yıkanıp soyulup küp küp doğranmış havuçları, bezelyeyi ve mısırı tavaya alıp iki dk sıvı yağda kavuruyoruz.
Daha sonra yıkadığımız pirinçleri ekleyip üç dört dk pirinçler renk değiştirene kadar kavuruyoruz. Tuzu ve suyu ekleyip karıştırıyoruz.
Yüksek ateşte pilavın suyu kaynamaya başlayınca kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Suyunu çekince on dk kadar demlendikten sonra servise hazırdır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
👉🏼Kürdan Kebabı Tanımı İçin Materyaller:
3adet patlıcan
2adetyeşil biber
3adetçeri domates
1/2litresıvı yağ
Köftesi İçin Gereçler:
500gramkıyma
1adetrendelenmiş soğan
1adetyumurta
1kahve fincanı galeta unu
1çay kaşığı tuz
1/2çay kaşığı karabiber
1/2çay kaşığı kimyon
Sosu İçin Materyaller:
300mililitresıcak su
1yemek kaşığı salça
1çay kaşığı tuz
Kürdan Kebabı Tanımı Yapılışı:
Kürdan kebabı için patlıcanları alacalı soyup uzun uzun dilimleyin. Kızgın yağda önlü gerili kızartın.
Köfte için tüm gereçleri karıştırıp yoğurun. Birebir yağda önlü artlı kızartın. Patlıcan dilimlerini artı işareti olacak halde yerleştirin. Ortasına bir adet köfte koyun. Dilimleri üst üste getirip kürdanla sabitleyin. Üstünü de domates, biber geçirin. Fırın kabına yerleştirin. Salçalı su karışımını üzerine ek ederek fırına verin. Kürdan kebabı hazır. Afiyet olsun.
👉🏼Renk Cümbüşü Salatası İçin Gereçler:
1 adet büyük uzunluk domates
1 adet salatalık
1 adet kırmızı biber
1 adet sarı biber
1 adet yeşil biber
Yarım kırmızı soğan
100 gr mısır
100 gr haşlanmış nohut
1 avuç doğranmış taze maydanoz
Zeytinyağı
Limon suyu
Tuz ve karabiber
Renk Cümbüşü Salatası Yapılışı:
Domates, salatalık, biberler ve soğanı küçük küçük doğrayın.
Bir karıştırma kabında doğradığınız zerzevatları, mısır ve haşlanmış nohutu birleştirin.
Üzerine zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiber ekleyerek yeterlice karıştırın.
En üstüne taze maydanoz serpiştirin ve servis edin.
👉🏼Muhallebili Güllaç Tanımı İçin Malzemeler
8 adet güllaç yaprağı
Muhallebisi için;
1 litre süt
1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilin
Güllaçları ıslamak için;
1 litre su
1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
1 paket vanilin
Muhallebili Güllaç Tanımı Yapılışı:
Nişasta, un ve şekeri bir tencereye alıp karıştırıyoruz.
Ocağa alıp karıştırarak süt ekliyoruz.
Muhallebi kıvamına geldikten sonra ocağın altını kapatıp vanilini ekleyip karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Başka bir tencerede süt, şeker ve vanilini ısıtıyoruz. Burada dikkat etmemiz gereken nokta sütün kaynar olmamasıdır.
Güllaç yapraklarımızı tepsimize alıp ıslamaya başlıyoruz, 3 katı ısladıktan sonra muhallebimizi yayıyoruz.
Üstüne tekrar güllaç yapraklarımızı ekleyip ıslamaya devam ediyoruz.
Servis evresinde ise üstüne toz fıstık ekleyip sunuyoruz. Afiyet olsun♥️