Diğer HaberlerHaberler

Tavuklu Patlıcan Tekeri tarifi | Tavuklu patlıcan tekeri malzemeleri, yapılışı, püf noktaları

Kıymanın, tavuğun dostu, yoğurdun yakışanı, biberin olmazsa olmazı patlıcanın soğan ve sarımsakla olan lisanlara destan arkadaşlığına ve ortaya çıkan nefis tanımlara diyecek kelam bulunamıyor. Kimileri tencerede kimileri fırında anlamlanan patlıcanlı tanımlardan ‘Tavuklu Patlıcan Tekeri’ tanımını sizler için derledik.

Tavuklu Patlıcan Tekeri Tanımı Malzemeleri:

Ana Materyaller:

2 adet büyük uzunluk patlıcan

2 yemek kaşığı tuzlu su (patlıcanları bekletmek için)

2 yemek kaşığı sıvı yağ (patlıcanları kızartmak için)

Tavuklu İç Harcı:

1 adet tavuk göğsü (küçük küpler halinde doğranmış)

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 adet soğan (küçük doğranmış)

1 adet kırmızı biber (küçük doğranmış)

1 adet yeşil biber (küçük doğranmış)

1 dis sarımsak (rendelenmiş)

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı kekik

1 yemek kaşığı domates salçası

1 çay bardağı sıcak su

Tavuklu Patlıcan Tekeri tarifi | Tavuklu patlıcan tekeri malzemeleri, yapılışı, püf noktaları- Diğer Haberler

Yapılışı:

Patlıcanları Hazırlayın:

Patlıcanları uzun şeritler halinde ince dilimler halinde kesin.

Acısının çıkması için tuzlu suda 10-15 dakika bekletin.

Patlıcanlar kurulayın ve az yağda kızartın yahut fırında 200 derecede 15 dakika hafif yumuşayana kadar pişirin.

Tavuklu İç Harcı Hazırlayın:

Tavaya sıvı yağı alın, doğranmış soğan ekleyip pembeleşene kadar kavurun.

Küçük doğranmış tavuklar ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar pişirin.

Biberleri, sarımsağı ekleyip karıştırın.

Salçayı ekleyin, baharatları ek edin ve sıcak suyu ekleyerek 5 dakika kadar pişirin.

Patlıcanları Şekillendirin:

iki patlıcan dilimini artı (+) halinde üst üste koyun.

Ortasına tavuklu harçtan koyun ve patlıcan dilimlerini bohça üzere kapatın.

Katlanan tarafı alta gelecek biçimde yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.

Fırında Pişirme:

Üzerine biraz tereyağı gezdirin.

180 derece fırında 15 dakika pişirin.

Servis:

Sıcak servis edin, üzerine susam yahut çörek otu serperek lezzetlendirebilirsiniz

Yanında yoğurt yahut domates sos ile servis edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu